“Neogen brengt nieuwe antibiotica tests voor zuivel op de markt”

“Neogen Corporation heeft aangekondigd dat het BetaStar® Advanced heeft uitgebracht als eenvoudige methode om antibiotica in melk te testen. BetaStar Advanced is beoordeeld door de FDA, goedgekeurd voor gebruik door de Nationale Conferentie over Interstate Milk Shipments (NCIMS) en gevalideerd door het AOAC Research Institute.

Neogen’s nieuwe BetaStar® Advanced-tests voor bètalactam en tetracycline-antibiotica, gecombineerd met het nieuwe Raptor® Geïntegreerde analyseplatform, vormen de volgende generatie in antibiotica-testen. Met het Raptor-platform kun je gewoon melk toevoegen en weglopen. Het platform incubeert en analyseert automatisch tot drie melkmonsters en vormt daarmee voor de industrie een schaalbare oplossing voor testen.

“Het innovatieve Raptor-platform is het resultaat van bijna drie jaar onderzoek en ontwikkeling in nauwe samenwerking met Neogen’s duizenden zuivelklanten in de Verenigde Staten en de rest van de wereld”, aldus John Adent, president en CEO van Neogen. “Neogen heeft investeringen in instrumentatie en softwareontwikkeling gedaan om aan de groeiende behoeften van onze klanten te voldoen.We zijn verheugd dit volgende-generatieplatform op de markt te brengen, wat een product is van onze voortdurende investering in innovatie.”

Met de Amerikaanse zuivelindustrie in gedachten, ontwikkelde Neogen de enige snelle methode die de tolerantie van 300 ppb voor tetracyclines test. De nieuwe BetaStar Advanced voor Tetracyclines vereist ook geen verdunning voor bevestigingstesten. Neogen’s BetaStar Advanced voor bèta-lactams detecteert de zes antibiotica in de bètalactamklasse die vereist zijn door regelgevers.

“Met Raptor heeft bestaat de flexibiliteit om tot drie verschillende tests toe te voegen die gelijktijdig voor hetzelfde melkmonster kunnen worden geanalyseerd, en u kunt tegelijkertijd drie verschillende monsters uitvoeren – voor een totaal van maximaal negen tests tegelijk,” aldus Jeff Demey, de verkoopdirecteur van Neogen voor de zuivelmarkt. “Je kunt bijvoorbeeld hetzelfde monster tegelijkertijd testen voor bèta-lactamen en tetracyclines, of drie verschillende monsters voor bètalactams. Raptor vereenvoudigde het testproces aanzienlijk en biedt een goede optie voor het testen op antibiotica.”

Bron: Financial Buzz

Meer weten over AMR?

Volg een speciale cursus of masterclass over AMR!

Back


What is going on with AMR?
Stay tuned with remarkable global AMR news and developments!

Keep me informed